Dogodki

Vsako leto Turistično društvo Barje organizira dogodke, ki so namenjeni prebivalcem Črne vasi in ostalim naseljem na Ljubljanskem barju. Gre za zabavne, športne, okoljevarstvene in kulturne dogodke, na katere so s svojim aktivnim sodelovanjem vabljeni vsi Črnovaščani, pa tudi ostali ljubitelji Barja. 
Srečanja in dogodki se večinoma pričnejo, končajo ali dogajajo na sejmišču na Ižanski cesti 303, ki se nahaja na križišču Ižanske, Perruzzijeve in Črnovaščanske ceste.


Čistilna akcija: 
vsakoletni okoljevarstveni poldnevni dogodek, ki se zgodi v eni od sobot v mesecu  aprilu in na katerem vsi sodelujoči aktivno izrazijo svojo skrb za ohranitev naravnih lepot Barja. 


Pohod po Barju:
je namenjen vsem ljubiteljem narave in sprehodov v naravi, saj je pohod organiziran tako, da se udeleženci med samim pohodom ustavljajo na določenih točkah, kjer jih strokovnjaki z različnih področij na poljuden način predstavijo posebnosti barja: od arheologije in zgodovine ter o posebnostih, pestrosti in lepotah barjanskega živalskega in rastlinskega sveta. Pohod je popestren z možnostjo uživanja delčka posti z razgledom iz konjske vprege.Vsak pohod zaključimo z druženjem ob dodatnih predavanjih in okrepčilu.


Otroške barjanske žabarije:
zabavni in družabni dogodek za otroke, ki se zgodi na soboto ob zaključku šolskega leta v mesecu juniju. Otroci se zabavajo ob glasbenem in zabavnem programu priljubljenih znanih osebnosti, ob lutkovnih in dramskih igricah in ob športnih igrah, njihovi starši pa imajo priložnost sodelovati v donatorski akciji.

Žabarije 2011 - Črna vasBarjanska noč: 
vsakoletni večerni zabavni in družabni dogodek, ki sledi kot nadaljevanje dopoldanskih Otroških barjanskih žabarij, je obarvan z zabavo, plesom in druženju ob glasbi znanih glasbenih skupin. Dogodek je tudi priložnost za sodelovanje pri nakupu srečk, ki vse po vrsti prinašajo nagrade.


Jesenska tržnica: 
priložnost za seznanjanje Ljubljančanov in okoličanov o raznovrstnosti jesenskih pridelkov in izdelkih krajanov Črne vasi, Ižanke in okolice, čebelarjev, sadjarjev s Sadne ceste in drugih ponudnikov. Priložnost za nakup, pokušino in uživanje dobrot prebivalcev barja. 


Novoletno srečanje pod jelko: 
v enem od decembrskih petkovih večerov člani Turističnega društva Barje skupaj z Moškim pevskih zborom Barje in Ženskim pevskim zborom Barje s pesmijo in kozarčkom vina nazdravijo iztekajočemu se in prihajajočemu novemu letu. 


Veselimo se kadar ste z nami.