9. Pohod po Ljubljanskem barju, sobota, 18. maj 2013 - Črna vas

posted 13 May 2013, 04:35 by Črna vas Črna vas

Start bo ob 8.00 na sejemskem prostoru na križišču Peruzzijeve in ižanske ceste in pred Gostiščem Kolišče v Lipah. Tisti, ki se boste pripeljali z avtomobilom prosimo, da svoje jeklene konjičke pustite na parkirišču pri Zadružnem domu Barje, križišče Peruzzijeve in Ižanske ceste. Od tam bo organiziran avtobusni prevoz do Lip ob 8.00 uri. Do izhodišča pohoda vas pripelje tudi mestni avtobus 19b, ki krene iz Tomačevega ob 7.30.


Krenili bomo ob reki Iški pod vodstvom avtorja nove učne poti Okljuk geografa dr. Aleša Smrekarja. Zanimivosti iz ptičjega sveta na Ljubljanskem barju nam bo predstavil član Društva za preučevanje in opazovanje ptic Slovenije ob izhodišču Koščeve učne poti. Ustavili se bomo tudi na zadnji še delujoči žagi v Iški. v Iškem vintgarju nas bo čakalo zasluženo okrepčilo in avtobus, ki bo pohodnike odpeljal nazaj na izhodišče. Čaka nas 14,5 kilometrov hoje po makadamskih, asfaltnih in poljskih ter gozdnih poteh.


Priporočamo udobno pohodno obutev in pohodne palice. Ne pozabite tudi na pijačo in zaščito pred soncem ter dobro voljo. Mlajši udeleženci bodo lažje premagali pot s poganjavčkom ali kolesom.

Startnina 7 EUR, za otroke do 12 let 4 EUR. Startnina vključuje organiziran prevoz od Zadružnega doma Barje do Lip in od Iškega vintgarja do Zadružnega doma Barje, vodenje na pohodu in okrepčilo na koncu pohoda.


Za več informacij se lahko obrneta na Turistično društvo Barje ali KP Ljubljansko barje: T 08 205 23 50 ali E-mail: info@ljubljanskobarje.si.
Comments