Humanitarna akcija za poplavljence v Črni vasi in Lipah uspešna, zbiranje donacij se nadaljuje

posted 17 Dec 2010, 06:50 by Črna vas Črna vas   [ updated 17 Dec 2010, 07:41 ]

OBVESTILO, Črna vas, 16.12.2010

 

Drage sovaščanke in sovaščani,

 

Iniciativni odbor Črna vas in Lipe z veseljem obvešča, da je dober mesec dni po velikem dobrodelnem koncertu »Še vedno sanjam poplave« (7.11.2010) potegnil črto pod humanitarno akcijo. S prodajo vstopnic dobrodelnega koncerta in z donacijami na transakcijski račun Rotary kluba Ljubljana Carniola smo za pomoč poplavljencem (do 13.12.2010) zbrali skupno 23.200,00 evrov. Doseženi znesek je presegel vsa naša pričakovanja.

 

Vlogo za prijavo škode je oddalo 49 vaščanov. Predstavniki Iniciativnega odbora so na osnovi oddane vloge osebno obiskali vaščane na domu ter tako preverili pravilnost posredovanih podatkov in poplavno situacijo pri posameznem kandidatu. Ključni merili za dodelitev denarne pomoči sta bili dve: prvič, socialni položaj gospodinjstva, in drugič, dejanska škoda, ki so jo poplave povzročile v bivalnih prostorih kandidata. To pomeni, da denarne pomoči nismo dodelili vaščanom, pri katerih so bili poplavljeni nebivalni prostori (npr. garaža, drvarnica, letna kuhinja ipd). Prejemnike pomoči smo razvrstili v štiri range. Posamezni prejemnik denarne pomoči je prejel od 200 do 2.000 evrov pomoči (odvisno od ranga).

 

Poplavljencem - prejemnikom denarne pomoči – bo dodeljeni znesek na njihov osebni transakcijski račun nakazal Rotary klub Ljubljana Carniola. Nakazilo lahko pričakujejo do 20.12.2010 pod oznako »Donacija IO Črna vas – Lipe«. Za morebitna vprašanja se lahko poplavljenci (prijavitelji škode) obrnejo na Iniciativni odbor na kontaktni elektronski naslov info@crnavas.si ali pa osebno na posamezne člane Iniciativnega odbora.

 

Naj še obvestimo, da smo v okviru spletnega hišnega sejma rabljenega pohištva zbrali kar 48 ponudb prijaznih darovalcev. Od tega je pet darovalcev že uspelo najti prejemnika in je podarjeno pohištvo že oddano.

 

Člani Iniciativnega odbora ocenjujemo dosedanji potek humanitarne akcije kot uspešen. Veseli smo, da smo z našimi aktivnostmi naleteli na tako prijazen odziv ljudi dobrega srca in da smo lahko pomagali našim sosedom v stiski. Seveda s tem humanitarne akcije ne zaključujemo. Še naprej bomo zbirali donacije na transakcijskem računu Rotary kluba Ljubljana Carniola in še naprej opozarjali odgovorne institucije na izvedbo preventivnih protipoplavnih ukrepov na Ljubljanskem barju - spremljajte informacije na www.crnavas.si.

 

Iniciativni odbor se zahvaljuje vsem vaščanom, ki ste podpirali naša dobrodelna prizadevanja. Vsakemu posebej in vsem skupaj želimo vesel Božič. Naj vas v novem letu spremljajo lepe misli, prijazne besede in dobra dejanja. Ter seveda mirna naravaJ

 

Iniciativni odbor Črna vas in Lipe

 

Comments