Ljubljanski potniški promet na Študentski areni 2009

posted 12 Oct 2009, 06:49 by Črna vas Črna vas   [ updated 20 Oct 2009, 01:32 ]

Ljubljana, 12. oktober 2009 – Javno podjetje Ljubljanski potniški promet letos zapeljuje s svetovanjem na temo Urbane in Urbanomata, s koncertom priljubljene skupine Pushluschtae [puſlū:ſtε], ter z akcijo pisanja literarnih utrinkov na temo prihodnosti, ki bodo vsak dan nagrajeni! Prost vstop na vse prireditve LPP. Vidimo se na ploščadi pred Halo A, na Gospodarskem razstavišču od 13.-15. oktobra!

Na ploščadi Študentske arene bo tudi letos zanimivo. Če potrebujete nasvet v zvezi z nakupom ali izdelavo Urbane se lahko posvetujete z ekipo mestnega potniškega prometa, ki vam bo znala najbolje svetovati. Svetovanja bodo potekala vsako polno uro, namenjena pa so starim in mladim, preprosto vsem, ki potrebujejo nasvet.

Doma ali pa kar v kreativnem kotičku na avtobusu LPP, se boste lahko domislili literarnih zgodb, črtic, pesmi, pregovorov in domislic ter nam jih posredovali, skupaj pa jih bomo prilepili na LPP bus stole. Razmišljali boste na temo: „Osmislimo bus prihodnosti“. Dolžina prispevkov naj bo največ ena A4 stran. Nagrade (Urbane v vrednosti 50, 10, 5 ali 2 EUR) za najboljše prispevke bomo podelili vsak dan ob 15h. Najboljši prispevki in domislice se zapeljejo na spletno stran LPP!

LPP koncertu skupine Pushluschtae [puſlū:ſtε] lahko prisluhnete v sredo, 14.10. od 17h pa vse tja do 18.30h; morda vas celo presenetijo v času potovanja, na katerem od glavnih postajališč. Pushluschtae [puſlū:ſtε] so fantovska skupina, sestavljena iz nadarjenih in simpatičnih ljubiteljev glasbe. Ljubezen do glasbe in do drugačnega jih je pripeljala do, za slovenske razmere, še redkega koncepta petja: klasično tradicionalno slovensko a cappella formo "moškega okteta" so namreč nadgradili z zabavnim, »pop-rock-jazz« repertoarjem in ji dali nove razsežnosti s svojo mladostjo, svežino in simpatičnostjo. Fantje imajo za seboj že veliko uspešnih koncertov, publika jih vedno sprejme z navdušenjem. Naj vas Pushluschtae navduši in vam polepša dan z uspešnicami, ki jih boste slišali v za njih značilni interpretaciji. Pričakujete lahko lepe in zabavne trenutke, ki jih bodo krojili poznani napevi, odlični vokali in res prijetno vzdušje.

Prisrčno vabljeni!

Comments