Policija bo okrepila svoje patrulje v Črni vasi

posted 11 Jun 2012, 02:01 by Črna vas Črna vas   [ updated 11 Jun 2012, 02:35 ]

6.junija 2012 smo se zainteresirani prebivalci Črne vasi in Lip ponovno sestali na temo vlomov in kraj v našem naselju. Tokrat smo imeli med gosti pet strokovnjakov. 

Predstavniki Policijske postaje Vič (Anže Bračko, Aljoša Vincek in Matija Breznik) so nam predstavili statistiko vlomov in kraj v našem naselju, potek dosedanjih preiskav in nasvete za preventivo in varovanje našega premoženja. Predstavnika podjetja za varovanje Sintal (Denis Černjavski in Sandi Židanek) pa sta nam predstavila različne možnosti varovanja doma pred nepovabljenimi gosti. 

Predstavniki družbe Sintal nam bodo v kratkem posredovali tudi informativno ponudbo za prebivalce Črne vas in Lip. Posredovali jo bomo vsem prejemnikom e-pošte, ki ste vključeni v našo mailing listo. Prestavniki policije so nam razdelili tudi poučne brošurice z nasveti za varovanje. Štiri različne zgibanke - >Ne pozabite na varnost!<, >Priporočila za varovanje doma<, >Policija svetuje: Preprečimo vlom< ter >Kriminaliteta in umetnine< - smo v precej izvodih pustili tudi v gostišču Kolišče in v Krtek baru, kjer jih lahko pridobite ostali zainteresirani vaščani.

Sicer pa je za vse vaščane pomembna novica, da se je Policijska postaja Vič zavezala k okrepitvi policijskih patrulj v Črni vasi in Lipah, tudi z namenom preventive pred vlomi in krajami. Poleg tega je ključna informacija telefonska številka, na katero lahko vsi krajani sproti sporočamo sumljivo dogajanje v svoji okolici: 01  47 00 960. Na ta način pomembno pripomoremo k okrepitvi varnosti v našem naselju.

Podrobnejši zapisnik s sestanka najdete na spletni strani www.crnavas.si/lokalna iniciativa.

Comments