Predsednik vlade RS g.Miro Cerar odgovoril na vprašanje glede poplavne varnosti

posted 17 Nov 2014, 08:17 by Črna vas Črna vas
Predsednik vlade RS g.Miro Cerar odgovoril na poslansko vprašanje glede poplavne varnosti  - projekt protipoplavne zaščite bo eden izmed dveh ključnih projektov Slovenije v Bruslju.

Vodjo poslanske skupine SMC-ja Simono Kustec Lipicer je zanimalo, kako bo ukrepala vlada za odpravo posledic že petih večjih poplav letos v Sloveniji. Od Cerarja, ki je tudi predsednik SMC-ja, pričakuje še odgovor na vprašanje, kaj bo vlada v prihodnje storila za večjo poplavno varnost.

V odgovoru Kustec Lipicerjevi se je Cerar najprej zahvalil vsem, ki so in ki še vedno pomagajo pri odpravljanju posledic poplav. 

Dodal je, da se je vlada intenzivno odzvala, in da je skupaj z ministri odšel na teren pogledat, kakšno je stanje. Organiziral je tudi posvet s pristojnimi strokovnjaki, kjer so ugotovili, da se bo očitno v prihodnosti še ponavljalo izmenjavanje sušnih in poplavnih obdobij.

Zato je zahteval, da mora ministrstvo za okolje do 27. novembra pripraviti akcijski načrt najnujnejših intervencijskih ukrepov, ki jih je mogoče izvesti že v prihodnjih mesecih (čiščenje vodotokov, gradnja manjših nasipov).

Napovedal je tudi strog nadzor nad izvajanjem ukrepov za zmanjševanje poplavne ogroženosti. Povedal je, da je projekt protipoplavne zaščite izpostavil tudi kot enega izmed dveh ključnih projektov Slovenije v Bruslju.

IO Črna vas in Lipe
Comments