Še hitreje z 19B v center mesta tudi med vikendi in prazniki

posted 24 Aug 2011, 01:13 by Črna vas Črna vas   [ updated 24 Aug 2011, 03:17 ]
V imenu Iniciativnega odbora Črna vas in Lipe vse sokrajane pa tudi sicer vse uporabnike LPP linije 19B z velikim veseljem obveščamo, da je LPP uvedel pomembne pozitivne spremembe, ki smo jih predlagali

na zadnjem sestanku IO s predstavniki LPP. 

Prva novost je uvedba neprekinjene direktne linije 19B Tomačevo-Jezero, kar pomeni, da pri Mokarju nič več ne prestopamo. Direktna linija bo vsem uporabnikom olajšala in hkrati skrajšala pot do želenega cilja. 

Prav tako smo zelo veseli druge pridobitve: zdaj imamo možnost uporabljati avtobusne prevoze skozi Črno vas tudi ob vikendih in praznikih. Iz voznega reda, ki je trenutno objavljen na spletni povezavi http://www.jhl.si/lpp/javni-prevoz/mestni-potniski-promet/vozni-redi-v-pripravi je razvidno, da smo ohranili praktično vse odhode in prihode, ki smo jih imeli v preteklih dveh letih in pridobili še želeno podporo ob nedelavnikih. 

Tretja dobrodošla novost je skrajšanje linije 19, s čimer prihranimo približno 5 minut na poti do centra mesta. 

Nenazadnje, je z opisanimi spremembami povezana tudi uvedba linije 19I na relaciji Tomačevo - Ig, ki je razveselila prebivalce ob Ižanki.

Seveda si želimo, da bi imela naša linija 19B vsak dan več rednih potnikov, s čemer se bo sprostil tudi promet skozi center mesta, zmanjšala onesnaženost zraka, hkrati pa bomo na ta način razveselili tudi ostale oboževalce Ljubljanskega barja in njegovih lepot, ki so občasni uporabniki te linije. Iniciativni odbor se je za res hiter odziv in učinkovito reševanje naših predlogov zahvalil predstavnikom družbe LPP, predvsem direktorju Petru Horvatu, ki se je osebno zavzel za naše pobude. 

IO Črna vas


Comments