Vabilo na splošno čistilno akcijo na Barju

posted 14 Mar 2011, 07:37 by Črna vas Črna vas

Drage sokrajanke in sokrajani,


Okoljevarstveno društvo Barjanski zmaj je poslalo na Iniciativni odbor Črna vas in Lipe vabilo na splošno čistilno akcijo na Barju.
 
Vsakoletni organizator čistilne skcije na našem področju je Turistično društvo Barje, ki zadevo organizacijsko pokriva in izpelje, zato smo se odločili, da se mu pridružimo.
 
Vabimo vse ljudi, predvsem zavedne Črnovaščane z družinami, ki jim ni vseeno za naše barje, da se dobimo v soboto, 26. marca ob 8. uri pred Zadružnim domom Barje.  Na zbirnem mestu se bomo dogovorili za lokacijo čiščenja v Črni vasi oz. Lipah.
Vsi bomo dobili rokavice, vrečke in odbojne jopiče ter malico med 12. in 13. uro, kjer se bomo lahko končno dobili skupaj in v miru pogovorili.
 
Ob koncu čistilne akcije na nam bodo pridružili tudi vsi župani barjanskih občin, pogovor o okljevarstveni tematiki Barja z župani pripravlja Barje.net.
 
Glede na to, da prihaja pomlad, vsi pa imamo veliko dela tako v hišah kot okoli njih, kljub vsemu apeliramo na vas (in name:-)), da si vzamemo čas in počistimo tudi tam, kjer ni naša osebna lastnina, je pa to za nas pomembno, predvsem zaradi poplav, ki nas ogrožajo, zato resnično pričakujemo, da se nam boste pridružili vsi.
 
Prosimo vas, da to sporočilo pošljete sosedom, sorodnikom in znancem (vsaj po Črni vasi in Lipah), če ne v e- obliki pa kot vabilo na papirju.
 
Bomo lahko tudi tokrat enotni?
 
Aja, pa še to: v primeru dežja, čistilna akcija NE ODPADE, obujete škornje, tiste, ki smo jih imeli med poplavami!

IO Črna vas 

 


Comments