Arhiv‎ > ‎

Poplave leta 2010

Zahvala sponzorjem, donatorjem, podpornikom, prostovoljcem in obiskovalcem dobrodelnega koncerta

Iniciativni odbor Črna vas in Lipe izvaja več aktivnosti za pomoč poplavljencem teh dveh vasi. V sodelovanju z Rotary klubom Ljubljana Carniola zbiramo donacijske prispevke na transakcijskem računu tega društva, organizirali pa smo tudi zelo uspešen veliki dobrodelni koncert "Še vedno sanjam poplave" (7. novembra 2010), katerega izkupiček bo namenjen za pomoč poplavljencem. 

Iniciativni odbor Črna vas in Lipe se najlepše in res od srca zahvaljuje za podporo humanitarnim aktivnostim za pomoč poplavljencem v Črni vasi in Lipah vsem sponzorjem, donatorjem, podpornikom, prostovoljcem in obiskovalcem dobrodelnega koncerta. Po uspešnem dobrodelnem koncertu z veseljem ugotavljamo, da smo bili v Športni dvorani Krim ponovno »poplavljeni«, tokrat s srčnostjo.

 


S pomočjo kupcev vstopnic dobrodelnega koncerta, s pomočjo sponzorjev in donatorjev dogodka ter skupaj z donacijami na transakcijskem računu Rotary kluba Ljubljana Carniola smo uspeli do 8. novembra 2010 zbrati pohvale vreden znesek - 20.000,00 eur za pomoč poplavljencem. Verjamemo, da bomo s temi sredstvi dosegli naš glavni cilj: hitro in učinkovito pomagati poplavljencem, da se še pravočasno pripravijo na zimo. 


Zbrana sredstva iz koncerta bodo razdeljena med poplavljence Črne vasi in Lip na podlagi prijave škode s posebnim obrazcem, ki ga je Iniciativni odbor posredoval vsem vaščanom. Do koncerta je izpolnjeni obrazec vrnilo že 45 vaščanov.

 


Še enkrat hvala vsem, da ste bili z nami na dobrodelnem koncertu. Hvala tudi vsem, ki ste po koncertu izkazali hvaležnost in pohvale. Vnaprej se tudi zahvaljujemo vsem, ki nameravate svojo podporo izkazati z doniranjem na transakcijski račun (ta aktivnost namreč poteka še naprej).


Iniciativni odbor Črna vas in Lipe
Posnetki poplav iz zraka na barju - MORS Črna vas, 20.9.2010


Oddaja "POGLEDI SLOVENIJE-23.9.2010 o poplavah v Sloveniji" z Urošem Slakom v živo - Črna vas. Prvo oddajo, ki je potekala izven studia, bolj natančno pred Cerkvijo Jožeta Plečnika v Črni vasi na Barju, v času poplav, si lahko ogledate na povezavi

http://tvslo.si/predvajaj/pogledi-slovenije/ava2.82807342/.

Ministrica Jelušičeva na barju v času poplav - Črna vas, 20.9.2010


Katastrofalne poplave predvsem za prebivalce jugozahodnega dela Ljubljane ob robu Ljubljanskega barja in območja Viča, Murgelj, Rožne doline, dela Rudnika itd. 

Prizanešeno ni bilo tudi naseljem na Barju. Najbolj so bili na udaru prebivalci Črne vasi, Lip in naselij ob Ižanski cesti.